W styczniu 2018 roku na polski rynek weszła nowa marka – FUZETEA, należąca do portfela firmy Coca‑Cola. Marka odniosła już sukces na 52 rynkach i jest liderem w wielu krajach, np. w Brazylii, Ekwadorze, czy Izraelu. FUZETEA to produkt w pełni opracowany na podstawie zasad długoterminowej strategii biznesowej The Coca‑Cola Company: Total Beverage Company. Zgodnie z jej ideą firma chce zapewnić ludziom na całym świecie napoje, które odpowiadają na potrzeby wynikające z bieżących trendów żywieniowych i zdrowotnych. Obecnie konsumenci są coraz bardziej świadomi swoich decyzji, coraz większą wagę przywiązują do swojego stylu życia, zbilansowanej diety, a co za tym idzie na spożycie cukru. Chcą jeszcze większego wyboru produktów, oczekują wielu możliwości – napój herbaciany FUZETEA to odpowiedź na ich potrzeby. FUZETA zawiera naturalne aromaty, ekstrakt z herbaty pochodzącej ze zrównoważonych upraw oraz naturalny ekstrakt ze stewii, dzięki któremu napój jest niskokaloryczny.

The Coca‑Cola Company opracowuje nowe, zaskakujące połączenia smaków, będąc na bieżąco z szybko zmieniającymi się upodobaniami konsumentów. Wraz z rosnącym zapotrzebowaniem na bardziej zróżnicowane marki, dostosowuje swoje produkty tak, by spełniały ich oczekiwania – szczególnie w zakresie wprowadzania nowych wartości odżywczych, a także zmieniającej się sieci sprzedaży. Ponadto firma jest w pełni zaangażowana w pomaganie konsumentom w lepszym kontrolowaniu ilości cukru zawartego w produkowanych napojach – bez rezygnowania z doznań, które znają i kochają. Przykładem takiego produktu jest FUZETEA.

FUZETEA to niezwykle smaczny napój herbaciany, będący fuzją smaków herbaty, owoców, ziół i kwiatów. Jest dostępny w pięciu kompozycjach, m.in: fuzja smaków czarnej herbaty, brzoskwini, z nutką hibiskusa, fuzja smaków czarnej herbaty, cytryny, z nutką trawy cytrynowej, a także zielonej herbaty, mango, z dodatkiem rumianku. Co ważne, herbata używana do produkcji ekstraktu w napojach FUZETEA pochodzi wyłącznie ze zrównoważonych upraw – z plantacji, które korzystają z zasobów środowiska w odpowiedzialny sposób oraz wspierają rozwój lokalnych społeczności.

W lutym rusza szeroko zakrojona kampania mediowa promująca markę FUZETEA z 30 sekundową kopią telewizyjną, kampanią w digitalu, kampanią billboardową w 40 miastach i działaniami influencerskimi, w które zaangażowani są Barbara Kurdej-Szatan, aktorka, Anna Skura, blogerka i podróżniczka znana jako What Anna Wears, Gabriela Drzewiecka, dziennikarka, Paula Jagodzińska, autorka bloga Beauty Fashion Shopping, Karolina i Adrian Jędrzejczyk, twórcy bloga parentingowego Szafeczka, Osi Ugonoh, modelka, Michał Będźmirowski, bloger parentingowo-lifestyle’owy znany jako Modny Tata oraz Jacek Gadzinowski, youtuber znany pod pseudonimem Jack Gadovsky.

Przez ostatnie 130 lat The Coca‑Cola Company stała się największa firmą napojową, posiadająca ponad 500 marek, 3900 produktów, zatrudniająca 700 000 pracowników w ponad 200 państwach na całym świecie. Nasza flagowa marka Coca‑Cola jest jedną z najbardziej ikonicznych i najdroższych marek na świecie. Jednak nasza firma to dużo więcej niż Coca‑Cola. Od kilku lat nasz biznes przechodzi prawdziwą transformacje. Wsłuchujemy jeszcze bardziej w głosy naszych konsumentów, starając się na bieżąco na nie odpowiadać. Rozwijamy nasze portfolio, aby oferować szeroki wachlarz napojów najlepiej dopasowanych do różnych potrzeb i okazji. Chcemy stać się Total Beverage Company, dostarczającą na rynki całego świata nowoczesne i innowacyjne produkty. FUZETEA jest tego doskonałym przykładem. To marka, która jest zupełnie nową propozycją w kategorii napojów herbacianych, wykraczającą poza dotychczas obecne na rynku warianty smakowe. Wierzymy, że polscy konsumenci, którzy coraz częściej oczekują nowości od producentów, odpowiedzą na nią pozytywnie. – wyjaśnia Stoyan Ivanov, Dyrektor Generalny Coca‑Cola Poland Services.