Z dniem 1 kwietnia 2019 r. Izabela Wanatowska, dotychczasowy dyrektor ds. rozwoju strategii handlowych, obejmie funkcję dyrektora sprzedaży w Coca‑Cola HBC Polska. Zastąpi na tym stanowisku Laszlo Bekefi, który został mianowany na stanowisko dyrektora generalnego w Coca‑Cola HBC Węgry.

Izabela Wanatowska dołączyła do zespołu Coca‑Cola Hellenic w 2004 roku, obejmując stanowisko dyrektora ds. rozwoju współpracy z klientami. Następnie pełniła rolę dyrektora ds. rozwoju kategorii w Austrii, a potem w całej Grupie Coca‑Cola Hellenic. W 2012 roku wróciła do Polski i od tego czasu pełniła szereg funkcji w polskim Dziale Handlowym, w tym funkcję dyrektora kanału handlu nowoczesnego i dyskontów. W 2016 r. dołączyła do Zespołu Zarządzającego i stworzyła dział ds. rozwoju strategii handlowych, który istotnie przyczynił się do sukcesu biznesowego firmy w ostatnich trzech latach.

Izabela, zgodnie ze strategią firmy, mocno wspierała rozwój ludzi i dzisiaj wiele talentów z jej zespołu obejmuje kolejne funkcje w innych działach komercyjnych organizacji. Jak sama podkreśla, w pracy najbardziej ceni uczciwość i profesjonalizm, a także zaangażowanie i pracę zespołową. Izabela jest pierwszą kobietą w historii firmy Coca‑Cola HBC w Polska, która objęła stanowisko dyrektora sprzedaży. Izabela Wanatowska jest absolwentką Szkoły Głównej Handlowej na kierunkach Międzynarodowe Stosunki Gospodarcze i Polityczne oraz Metody Ilościowe i Systemy Informatyczne. Studiowała również Zarządzanie na Uniwersytecie Warszawskim. Prywatnie najwięcej czasu poświęca swoim dwóm córkom i mężowi oraz bieganiu i podróżom.

Kobiety w Coca‑Cola HBC Polska:

Jednym z 17 zobowiązań, jakie Grupa Coca‑Cola Hellenic podjęła w ramach Strategii Zrównoważonego Rozwoju 2025, jest zobowiązanie do tego, by w 2025 r. 50% funkcji menadżerskich w całej Grupie pełniły kobiety. Coca‑Cola HBC Polska jest na dobrej drodze do realizacji tego celu. W 10-sobowym Zespole Zarządzającym zasiadają obecnie 4 kobiety: dyrektor ds. sprzedaży, dyrektor ds. zintegrowanego łańcucha dostaw, dyrektor ds. korporacyjnych oraz dyrektor ds.HR. W całej polskiej organizacji funkcje kierownicze pełni ponad 80 kobiet czyli co trzecia kobieta zatrudniona na stanowisku menadżerskim.